Mozaik

Több mázsa amurt fogott két horgász 24 óra alatt Dunakeszin

Illusztráció / wikimedia commons
Illusztráció / wikimedia commons
Az egynapos horgászversenyen ezzel megdőlt a tórekord.

A 22 páros nagy izgalommal várta, hogy milyen lesz az időjárás és a halak étvágya a Dunakeszi Kavicsbányatavon – írta a Pecaverzum.

A vízterület közösségi oldalán azt írták, hogy kedvezően alakultak a körülmények, a záporok és a szélmozgás is felfrissítette a tavat és segítette a versenyzőket. A felkészültség mellett a precizitás és a profizmus a legnagyobb fegyvere a horgászoknak.

A 22 páros összesen több mint 1023 kilogramm halat fogott. Az első helyezett páros, a Beta-Mix Team tagjai, Nagy Martin és Farkas Milán 307 kilóval új tórekordot értek el.

A második helyezett Veszélyes Elemek (Mohácsi Zoltán és Kulcsár László) 165,5 kilóig jutott. A harmadik helyen a Radnai István, Danyis János alkotta Lőtéri Kutyák csapata zárt 146 kilóval. A verseny legnagyobb halért járó különdíját Kui Ferenc kapta egy 18,4 kilós példányért.

Facebook / Dunakeszi Horgásztó – Kavicsbányató

Összességében egy nagyon eredményes és izgalmas versenyen vagyunk túl, ahol ismét bebizonyosodott, hogy Dunakeszi Kavicsbányató is immár igazi versenypálya. Itt is lehet 24 óra alatt több mint 300 kiló halat fogni, csak kell hozzá kitartás, tudás, felkészültség, munka és munka

– fogalmaztak az összefoglalóban.

A horgászok szerint a verseny inkább baráti hangulatú, amatőr verseny volt, de igyekeztek komolyan venni és mindent beleadni. A taktikájukat leginkább az amur horgászatára építették, ami ilyen időszakban már hangsúlyosabb a versenyeken ezen a tavon.

A két sporthorgász a verseny ideje alatt több mint 80 darab amurt fogott 1,5-7 kilóig, ami összesen mintegy 307 kilót tett ki, ami kétségtelenül döbbenetes mennyiség 24 óra leforgása alatt.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik