Mozaik

Biztonsági okokból szerelték le az ellopottnak vélt balatoni panorámahintát

facebook/balatoni értékmentés
facebook/balatoni értékmentés
Balesetveszélyes volt, ráadásul engedély nélkül került ki egy korhadt fára.

Mint az kedden megírtuk, néhány nappal “üzembe helyezése” után nyomtalanul eltűnt a Fonyód-Bélatelep vasútállomás mögötti homokos strandról a Balaton első panorámahintája.

A Balatoni értékmentés Facebook oldalon felháborodott hozzászólók százai nyilvánítottak véleményt az ellopottnak vélt hintáról, melyet Bánki Károly álmodott és valósított meg. A hinta híre gyorsan terjedt, rengetegen keresték fel a fonyódi látványosságot.

Július 10-én kiderült a valóság: a panorámahintát nem ellopták, hanem azt a polgármester utasítására a városüzemeltetés munkatársai szerelték le.

Elrendeltem a hinta eltávolítását, mert azon kívül, hogy balesetveszélyes volt, engedély nélkül került ki egy korhadt fára. Ráadásul a hinta alatt kövek voltak, ha a faág leszakad, akkor súlyos sérülés is bekövetkezhetett volna, a felelősség pedig az önkormányzatot terhelte volna. A korhadt faágat is le fogom vágatni, hogy senkinek ne jusson eszébe bármit is felakasztani rá

– mondta a Magyar Nemzet megkeresésére Hidvégi József, Fonyód polgármestere, aki hozzáfűzte: látják, hogy az ötlet népszerű, sokan keresték fel a panorámahintát, ezért egyeztetésre hívták az ötletgazdát, hogy együtt, a biztonsági előírásoknak eleget téve keressenek egy megfelelő helyet az új hintának.

Kapcsolódó
Pontyóriást fogtak a fonyódi szabadstrandon
Új hivatalos pontyrekord született a Balatonon.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik