Mozaik

Rekordméretű dévért fogtak a Rábán

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Egy kilót vert rá a korábbi rekorderre.

Hét kiló feletti dévérkeszeggel dőlhet meg az országos rekord – írta a Pecaverzum.

Meskó Gábor a Rába-folyóból emelte ki a hatalmas dévért. Ahhoz, hogy fogása hivatalosan is új csúccsá váljon, a Magyar Országos Horgász Szövetségnek (Mohosz) hitelesítenie kell a halat. Erre minden esély megvan, mert két másik horgász is tanúsítja, és hitelt érdemlő fényképek is készültek a jókora dévérről.

Augusztus 14-én, szerdán éjszaka a Rába-folyó magyarlaki szakaszán akasztotta Meskó Gábor az eddigi legnagyobb méretű dévérkeszeget – osztotta meg a hírt a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége.

A Vas vármegyei horgász feeder bottal és vastaggilisztával csalizott, amikor 23 óra 15 perckor sikerült partra emelnie az óriás dévért.

A gigantikus dévérkeszeg 67 centiméter hosszú volt, és 7,250 kilogrammot nyomott a mérlegen.

A mérlegelés után Meskó Gábor az öreg dévért kíméletesen visszaengedte a folyóba. A nem mindennapi fogást regisztrálták a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) országos rekordlistáján, így jóváhagyást követően válhat hivatalossá az új rekord.

A Rába idén nem fukarkodik a rekordméretű dévérekkel, Molnár György március 29-én egy 6,13 kilogrammos, 74 centiméter hosszú példányt akasztott a csörötneki szakaszon, amivel megdöntötte a szintén a Rábából fogott, 2014 óta fennálló országos csúcsot, a 6,02 kilót, amelyet Kiss Ferenc tartott.

Március 30-án Lónai Endre a Rába-Nick térségi szakaszán egy 6,26 kilós dévért emelt ki a folyóból.

Kapcsolódó
Hatalmas dévért akasztottak meg a Rábán
Az új magyar rekord 6,13 kilogramm.
Olvasói sztorik