Virágzó vidékünk

Hatalmas dévért akasztottak meg a Rábán

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Tíz év után dőlt meg a magyar rekord.

A szerencsés horgász, Molnár György március 29-én akasztotta meg a gigahalt – számolt be a fogásról a Pecaverzum.

A déli órákban érkezett egy erőteljes kapás method feederezés közben. 15 perc fárasztás után láttam, hogy egy óriás lapát van a horgomon. Hatalmas öröm volt ekkora halat kifogni

– fogalmazott a horgász.

A hal tömege a beszámoló szerint 6,13 kiló, míg a hossza 74 centiméter volt. A horgász elmondása alapján halőri hitelesítés nem történt, de három ember látta a fogást.

A hivatalos országos rekordot Kiss Ferenc tartotta egy 6,02 kilós, 63 centiméteres példánnyal, amelyet szintén a Rábából, a jakabházi szakaszból emelt ki 2014. november 11-én.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke, Puskás Norbert a Pecaverzum megkeresésére azt mondta, megkérték Molnár Györgyöt, hogy az országos rekordlistára is töltse fel a fogást.

Ha ez megtörténik, és a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) hitelesnek ítéli meg a fogást, akkor új országos rekordról beszélhetünk. Közben a Pecaverzumnak sikerült elérnie Molnár Györgyöt, aki elmondta, hogy már fel is töltötte az országos rekordlistára a 6,13 kilós dévérkeszeget.

Ekkorák csak a Rábában élnek. Két különböző mérleggel is mértük, így biztos, hogy nem tévedtünk, mert ugyanazt mutatta

– nyilatkozta a sikeres horgász, aki egy 150 grammos dobósúlyú heavy feeder botot használt, amelyen 0.14-es fonott damil futott, a végén 0.12-es fonott előkével, amelyre 8-as horgot kötött. A csali pedig pop-up volt.

Azt is elárulta, hogy a kapitális dévérkeszeget a Rába csörötneki szakaszán fogta, és a mérlegelés, fényképezkedés után visszaengedte a folyóba.

Kapcsolódó
Gigantikus vörösszárnyú keszeget akasztott sügér helyett
Tekintélyes méretű hal akadt horogra egy csatornában.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik