Virágzó vidékünk

Ontja magából a hatalmas dévéreket a Rába

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Ilyen nagyot eddig nem fogtak magyar vizeken.

Ahogy a napokban arról mi is beszámoltunk, Molnár Györgynek egy tíz éves rekordot sikerült megdöntenie, amikor a horgásznak a Rába csörötneki szakaszán sikerült megakasztania egy 6,13 kilós dévérkeszeget. Néhány nap múlva azonban ez a rekord is megdőlt.

A Pecaverzum számolt be arról, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének weboldalán, a horgászfogások között jelent meg egy még nagyobb hal fogásáról szóló hír.

Lónai Endre március 30-án, szombaton a Rába-Nick térségi szakaszán egy 6,260 kilós dévért emelt ki a folyóból.

Szombati közös pecán érkezett ez a hatalmas dévér! Mindenki nagyon meglepődött. Hitelesítés nem történt halőr jelenlétével, de mind a négyen szemtanúi vagyunk ennek a hatalmas élménynek!

– írta beszámolójában Lónai Endre.

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke, Puskás Norbert – csak úgy, mint az előző rekord dévér esetében – a Pecaverzumnak azt mondta, megkérik a horgászt, hogy az országos rekordlistára is töltse fel a fogást.

Ha ez megtörténik, és a Mohosz hitelesnek ítéli meg a beküldött dokumentációt, akkor ismét új országos rekordról beszélhetünk majd.

Érdekesség, hogy Lónai Endre ugyanazon a napon egy 5,2 kilós dévért is horogra csalt. A hal pontyozás közben érkezett, és erőteljes kapást produkált.

Kapcsolódó
230 centis harcsát fogtak, majdnem elsüllyedt a csónak
Tamás a nehézségek ellenére kifogta élete halát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik