Mozaik

Nagyot ment a Balaton az idei forró nyáron

Illusztráció / Pixabay
Illusztráció / Pixabay
A külföldi vendégek körében továbbra is Siófok a legkedveltebb célpont a Balatonnál.

Özönlöttek a turisták a Balatonra – írta a Somogy Vármegyei Hírportál.

Több vendég szállt meg a vidéki szálláshelyeken idén június–júliusban, mint a tavalyi rekordévben, derült ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) legfrissebb adataiból. E szerint 2,9 millió külföldi és hazai utazó 7,9 millió vendég­éjszakát töltött a fővároson kívül.

A hosszúra nyúló strandidő idén meghatározta a forgalmat a magyar tenger partján.

Nagyon sokan voltak a nyári hónapokban, de érdekes tendencia, hogy még most, szeptemberben is tele vagyunk egyéjszakás vendégekkel

– értékelt a portálnak Tóth Balázs, a balatonlellei Sekli étterem tulajdonosa.

Általában a tanévkezdéssel a turisták száma is csökken a Balatonnál, ám az utóbbi években ebben az időszakban is tömegesen érkeznek vendégek. A tartózkodás hossza lecsökkent, a legtöbb vendég egy éjszakára vagy egy hosszú hétvégére érkezik a Balatonra.

A Balaton külföldi vendégei mégis közel 6 százalékkal több, 939 ezer éjszakát töltöttek a térségben. A vendégek körében továbbra is Siófok a legkedveltebb város, a szolgáltatók által beküldött forgalmi adatok szerint a településen júniusban és júliusban 184 ezer vendégéjszakával a nemzetközi turisták 27 százalékos növekedést jelentettek.

Kapcsolódó
Töretlen a Balaton népszerűsége
Több mint 1,6 millió vendégéjszakát regisztráltak 4 hónap alatt vidéken, amelynek csaknem negyedét a Balatonon töltötték el a turisták.
Olvasói sztorik