Mozaik

Vízi világot festettek a falra egy siófoki aluljáróban

TCH Tárnoki Művészeti Egyesület
TCH Tárnoki Művészeti Egyesület
Egy különleges vízi világ jelenik meg a siófoki aluljáróban. Búvárszemüveges katica, kisebb-nagyobb halak és sok-sok buborék is helyet kapott a falakon.

A Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai ezúttal  Siófokon alkottak – írta meg a Sonline. Egyébként ez az ötödik balatoni aluljáró, amely új külsőt kap.

A lejáratnál egy Siófok felirat várja az arra járókat. A TCH Tárnoki Művészeti Egyesület nyolc tagja egy héten át dolgozott a balatoni városban. Vízbázisú falfestéket, színezőket és festékszóró spray-ket használtak.

TCH Tárnoki Művészeti Egyesület

Először a falfelületet le kellett csiszolni, majd két réteg alapozót raktunk, utána vittük fel a három, kékből álló háttérszínt

– mondta el Major L. Gábor, az egyesület elnöke. Hozzátette: az alapanyagokat és az eszközöket a MÁV Start Zrt. biztosította számukra, ellátásukat és szállásukat pedig maguk finanszírozták. Korábban, több balatoni településen több önkormányzat és helyi étterem is vendégül látta az alkotókat.

Kapcsolódó
Mesevilágba repít az újjávarázsolt aluljáró Balatonlellén
A munka négy napig tartott, az eredmény pedig mesés lett.

Major L. Gábor kiemelte, hogy általában egy koncepcióval érkeznek az aluljáróba, de az ötletek a helyszínen formálódnak. Hozzátette: a napokban egy graffiti mentesítő anyaggal kenik le a festményeket és akkor lesznek teljesen kész az aluljáró kipingálásával.

TCH Tárnoki Művészeti Egyesület

A TCH Tárnoki Művészeti Egyesület egyébként nyolc éve foglalkozik az aluljárók festésével. A fonyódi, balatonboglári, balatonfenyvesi, a balatonlellei után ezúttal a siófokival is elkészültek. Alkotásaink között megtalálhatóak különböző technikákkal, a legkülönfélébb anyagokra, felületekre készült festmények és rajzok, álomfogók is.

Kapcsolódó
Tovább "zöldíti" a szegedi paneleket a graffiti művész
Ezúttal a ludak, a lúdtoll és az ősz lett a főszereplő.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik