Mozaik

Mégis lesz halfesztivál Szegeden

flickr
flickr
Közösségi főzést tartanak a Tisza-parton két helyszínen is.

Kissé kacifántos a történet a Szegedi Halfesztivál 2024-es kálváriáját illetően, ezért röviden összefoglaljuk az előzményeket.

Az esemény főszervezője, Frank Sándor vendéglátós jelentette be, hogy az idei halfesztivál elmarad. Akkor úgy kommentálta a hírt, hogy mérlegelték a fesztivál megtartását, és úgy döntöttek, hogy nem éri meg megszervezni, sajnos nem volt nyereséges. Az előzményekhez azért az is hozzátartozik, hogy a médiában komoly kritikát kapott a halfesztivál a 444.hu főszerkesztőjétől, Uj Pétertől, amit a főszervező sem hagyott szó nélkül – volt is üzengetés a médiában, közösségi oldalakon.

Néhány nap múlva pedig már arról adtunk hírt mi is, hogy a Huszár Mátyás rakparton ugyan elmarad a fesztivál, de a Partfürdőn egy családi nap keretében kitelepülhetnek csapatok és közösségi főzés keretében lesz egy kisebb rendezvény. Ezt most annyival egészíthetjük ki, hogy a Szegedi Rendezvény-és Médiaközpont Nonprofit Kft. Facebook-oldalán meghirdetett program szerint szeptember 7-én a Partfürdőn rendezik meg a SzEHOVA eseményt, a Szegedi Horgász Piknik és Csongrád-Csanád Vármegyei Vadásznapot, ahol lesz halászléfőző minifesztivál is.

Közben egy másik helyszínen, a Tisza-part Foka nevű részén is elkezdett szervezni egy kisebb méretű, de hagyományos halászléfőző fesztivált Mocselini Rudolf, a hídi vásár megálmodója. Augusztus végén azonban ezt a rendezvényt is lefújták a szervezők, mert bár a szegedi vendéglátósok üdvözölték az eseményt, de nem akartak rajta részt venni. Mocselini Rudolf azt nyilatkozta, hogy többen mondták neki, hogy nem térülne meg a kitelepülés, de szerinte inkább az lehet a háttérben, hogy nem akartak a városi szervezésen kívüli rendezvényen részt venni.

A napokban azonban arról tájékoztatta a szegedieket a főszervező, hogy szeptember 7-én a tervezett fesztivál közösségi főzés részét mégis megrendezik a Fokán, méghozzá ingyenesen.

Mocselini Rudolf a szegedma.hu-nak elmondta, hogy aki eddig esetleg nem jelentkezett a közösségi főzésre, még mindig nem késett el. A halászlét főzni vágyók számára ingyenesen biztosítanak egy 5×5 méteres területet (igény esetén nagyobbat is), egy sörpad garnitúrát, egy 2×2 méteres kecskelábas sátort, valamint zenei hátteret. Jelentkezni a barka@ordogszeker.hu e-mail címen lehet. További információkról pedig az alábbi telefonszámon lehet érdeklődni: +36306484112.

A főzés már 8 órától kezdetét veszi, amelynek a végén versenyt bár nem hirdetnek, de a résztvevő csapatok között kisorsolnak 5×1 kg szegedi paprikát. Egy órakor pedig mindenkit ingyenes ebéddel várnak a Fokán a készlet erejéig.

Így tehát Szeptember 7-én két kisebb halfőző esemény is lesz Szegeden: a SzEHOVA eseményhez kapcsolódva a Partfürdőn és a Fokán egy közösségi főzés keretében.

Kapcsolódó
A szegedi halászlé apró titkai
A részletekben bújik meg az ízek harmóniája.
Olvasói sztorik