Otthon készült

Egyedi ötletek adventi naptárra hangolva

Az adventi naptár nem mai keletű. A mindenki által jól ismert adventi naptár kitalálója egy Németországban élő édesanya volt.

A feltételezések szerint az első, általunk ismert adventi kalendárium 1851-ben készült,  Az ötletet egy német édesanya kisfia, Gergard Lang ihlette, aki annyira lelkesedett a karácsonyért, hogy  minden nap izgatottan kérdezgette szüleit, hogy hány nap van még az ünnepig.

Az anyuka megoldásként 24 darab, kétszárnyú ablakokat vágott egy kartonra, egy másik papírlapra minden ablak elé helyezett egy cukorkát. A kisfiú minden nap kinyithatott egy cukorkát rejtő ablakot és az egyre kevesebb meglepetés jelezte neki, hogy hamarosan megérkezik a Jézuska.

snowman-christmas-advent-calendars
Fotó: countryliving

Gerhard felnőttként üzleti vállalkozásba kezdett és az édesanyja ötlete alapján adventi naptárak gyártásba kezdett. Az első csokoládét rejtő adventi naptárnak nagy sikere volt, azóta is folyamatosan készítenek adventi naptárakat a gyerekek számára, megédesítve a várakozás időszakát.

Csak csoki?

Eláruljuk, nem feltétlen csak édességet rejthetnek a “naptárak”. Kis ötlettel, bármilyen más, akár nem tárgybeli aprósággal is örömet szerezhetünk. Például cetlizzünk! Minden napra találjunk ki valami kedves, humoros meglepetést, amivel mosolyt csalhatunk gyermekeink arcára. Írjuk a cetlikre a kicsik apró vágyait és az adott pillanatban örüljünk velük! Valahogy így: ” ma este 2 mesét olvasok,”  “ma elmegyünk korcsolyázni”,  “ma megágyazok, elmosogatok helyetted ”  “ma társasozunk.” Jó móka, próbáljátok ki!

Az alábbi ötletek pedig reméljük, hogy kellő inspirációt jelentenek az elkészítéshez!

Galéria

Fotó: countryliving

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik