A megfázás és influenzamegbetegedések időszakában sokan fordulunk orvoshoz, és nem kevesen nyúlunk akkor is az antibiotikumok után, amikor arra nem feltétlen lenne szükség.
Tény, hogy a vírusok és a baktériumok egyre ellenállóbbak, így nehezebb megbirkóznunk egy-egy betegséggel.
A Washington Egyetem kutatócsoportja egy tanulmányban tette közzé, hogy a fokhagyma 20-szor hatékonyabban fel tudja venni a harcot bizonyos betegségekkel szemben, mint néhány antibiotikum. Ez igaz a megfázások esetén is.Minden nap egy gerezd fokhagyma
Ez az a tanács, amit jó lenne mindenkinek betartani. Törjük össze a fokhagymát, keverjük össze olivaolajjal és együk meg. Az egyik legjobb egészségmegőrző praktika.
Betegség esetén már nagyobb dózisú fokhagymára lesz szükségünk, mint azt az alábbi receptnél is láthatjuk. A hatékonyság érdekében kiegészítjük vöröshagymával és a kakukkfűvel, melyek szintén antivirális hatásúak és segítik a gyógyulást.
Gyógyító fokhagymaleves recept
Hozzávalók
20-30 gerezd megtisztított és lereszelt fokhagyma ( érzékeny gyomrúak kevesebbet)
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
2 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű ( 1 teáskanál szárított)
1,5 l tyúkhúsleves
1 csokor friss fűszernövény – petrezselyem, zeller (lehet szárított is)
3 csésze száraz kenyér kockákra vágva
1 csésze tejföl ( esetleg tejszín )
Elkészítés
Az összetevőket a kenyér és tejföl kivételével beletesszük a felmelegített levesbe és 10 percig főzzük. Ezt követően habarjuk bele a tejfölt, esetleg szűrjük le, és tálalásnál tegyük bele a kenyeret. Forrón fogyasszuk.