Otthon készült

Macskanadrágot is szívesen készít a gasztroblogger egyetemi oktató

Kétgyermekes édesanya, aki a főzést nem tekinti munkának. A csíkszeredai György Ottilia fantasztikus ízei nagyon népszerűek, olvasói kedvelik főztjeit.

György Ottilia a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karainak oktatója – írja a szekelyhon.ro. A tanárnő e mellett gyermekei nevelésében és az ottisfoz blogban is helytáll, utóbbiban sokak kedvence. 12 éves Ákos és 9 éves Kende fiai közül utóbbi pontozza az anya főztjeit, és ötleteket is ad számára.

A hétfő és a csütörtök az oktatással zajlik, a kedd és a szerda arról szól, hogy készülök az óráimra és közben főzök, fotózom és receptet írok, amíg hazajönnek a gyermekeim az iskolából. Odateszem az ételt főni, és hozzálátok a tanuláshoz, mikor elkészül, lefotózom. Van, aki kávészünetet tart munka közben, számomra a szünetet, a kikapcsolódást az jelenti, hogy lefényképezem az elkészült ételt. Nem tekintem a főzést és a fotózást munkának – mesélt napi tevékenységéről György Ottilia.

A gasztroblogger egyetemi oktatónak egy vezérelve van az otthoni főzésben: olyan ételt készítsen, amit a gyermekei is szívesen elfogyasztanak. Ezek közül választottunk blogjáról egy könnyen elkészíthető finomságot: a rántott tejbegríz – vagy ahogyan Marosvásárhelyen nevezik: macskanadrág – receptjét ismerhetjük meg.

Rántott tejbegríz (macskanadrág)

Hozzávalók

1 l tej, 10 evőkanál búzadara, pici só, 2 evőkanál cukor; a bundázáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj; a tetejére fahéjas porcukor.

ottis2

Elkészítése

A tejet felforraljuk, és belekeverjük a csipetnyi sóval elkevert grízt. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük, cukorral édesítjük. Egy szilikonfomába simítjuk ujjnyi vastagságban, és hűlni hagyjuk. Tetszés szerint kisebb kockákra/téglalapokra vágjuk, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. Lecsöpögtetjük, és fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Fotók: Facebook

Olvasói sztorik