Otthon készült

Markáns ízvilág valódi alapanyagból – Így készül a kedvenc mexikói chilis bab

A chilis bab egy igazán tápláló és különleges egytálétel. Mutatjuk, hogyan készíthetjük zacskós alap nélkül.

Az elkészítéséhez nem szükséges zacskós alap, de ha valódi mexikói ízvilágot szeretnénk, akkor a kukoricát ne hagyjuk ki semmiképp!

A receptért köszönet a ketkes.com-nak.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sovány darált marhahús
  • 1 vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 nagy paradicsom
  • 1 csípős paprika
  • 2 vörösbab konzerv
  • 1 kukoricakonzerv
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanálnyi őrölt chili
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika
  • só, őrölt bors
  • olaj

Elkészítése:

Az olajban megpirítjuk a felkockázott hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, a fűszereket és a paradicsompürét és 10 percig így rotyogtatjuk. Ezután tesszük hozzá az apróra vágott paprikákat és a meghámozott, felkockázott paradicsomot. Felöntjük 1,5 dl vízzel és hagyjuk főni 5-10 percig, majd a lecsöpögtetett babot és kukoricát is belekeverjük. Addig főzzük amíg minden alapanyag puha lesz és szaftossá válik az étel. Tálaláskor kenyeret és természetesen csípős paprikát kínálunk mellé.

És azt tudtátok, hogy növelhetjük az ételek vastartalmát, ha öntöttvas-edényben készítjük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.