Otthon készült

Így készül a testpermet, ami garantáltan megdermeszti körülötted a levegőt

A nyári meleg, forróság legtöbbünknél előhozza a legrejtettebb kreativitásunkat is. Bőszen keressük a hűsítő megoldásokat, hogy ne kapjunk például hőgutát.  

Vizes lepedő, jégkása a párnában, lábáztatás vödörben, napelemes ventillátoros sapka, szóval valószínű, hogy jónéhány ötletet kilőttünk már kisebb-nagyobb sikerrel.

Ha már semmi nem használ, és nem tudtok hová bújni a forróság elől, készítsétek el az alábbi permetet! Előnye, hogy perceken belül elkészíthető, összetevői nem tartalmaznak káros anyagokat és garantáltan hatásos, azaz dermesztő.

Bővebben: 13 szuper ötlet a menta felhasználára

Borsmentás testpermet

Hozzávalók:

1 evőkanál 40-50 %-os alkohol (a vodka is jó), 1 dl víz, 20-25 csepp borsmenta illóolaj ( jó minőségű) .

Cseppentsétek az alkoholba az illóolajakat majd öntsétek hozzá a vizet. Töltsétek spriccelős flakonba, rázzátok fel, és már használható is. Arcra, testre, hajlatokba, nyakra fújva igazi hűsítő, frissítő élményt ad. Természetesen a borsmentás víz is igazi áldás a hőségben.

A Naptól érzékennyé vált bőrre több megoldás is létezik, de igazi elixír a levendulás vagy a rózsás arctonik. Igaz, hogy ez nem vethető be azonnal, de minél előbb elkészítitek, annál hamarabb lelitek örömötöket benne.

husito2

Levendulás arctonik

Hozzávalók: 3 evőkanál szárított levendulavirág, 1 dl almaecet, 3 dl víz.

Tegyük a levendulavirágokat csavaros tetejű üvegbe. Öntsük hozzá az ecetet és a vizet, majd zárjuk rá szorosan a tetőt. Jól rázzuk össze, és hagyjuk állni kb. 1 hétig meleg, napos helyen. Naponta egyszer jól rázzuk össze. Egy hét elteltével szűrjük le, és tegyük jól záródó üvegbe. Tartsuk hűtőben. Kellemes illatú és hatékony bőrnyugtató hatású.

Rózsás arctonik

Hozzávalók: 5 gr szárított rózsaszirom, 2dl rózsavíz, 30-40 ml almaecet, 2 csepp rózsa illóolaj (elhagyható).

A rózsaszirmokat tegyük széles szájú üvegbe, öntsük rá a rózsavizet és az almaecetet, cseppentsük hozzá a rózsaolajat. Lezárva hűvös, sötét helyen két-három hétig érleljük. Ezután szűrjük le, és töltsük sterilizált üvegbe.  Frissítőként permetezzük az arcra,   vagy arctisztítás után vattával vigyük fel. Kitűnően tisztítja, nyugtatja, fertőtleníti bőrünket.

Ha pedig hűsítő moktélokra vágytok, ezeket a slágeritalokat ne hagyjátok ki!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik