A gyakorlott háziasszonyoknak is gondot okoz időnként, hogy hogyan lehetne változatosabbá tenni a napi menüt, pontosabban egy-egy fogást. A titok nyitja a fűszerezés. Az ízesítők használatának fortélyait Bogex segítségével tesszük közzé.
Levesek
- Bab: fokhagyma, kakkukfű
- Borsó: kakkukfű, rozmaring, tárkony
- Erőleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pasztinák, petrezselyem, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
- Gomba: borsikafű, fokhagyma, majoranna, rozmaring, tárkony
- Gulyásleves: babérlevél, feketebors, fokhagyma, köménymag, pirospaprika
- Gyümölcs: citrom, fahéj, narancs, rebarbara, szegfűszeg, vanília
- Halászlé: babérlevél, citrom, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg
- Krumpli: majoranna, rozmaring, szerecsendió
- Paradicsom: fokhagyma, kakkukfű, majoranna, rozmaring
- Újházi tyúkhúsleves: feketebors, fokhagyma, gyömbér, pirospaprika, sáfrány, szerecsendió
- Zöldség levesek: bazsalikom, borsikafű, kakukkfű, lestyán, majoránna, petrezselyem, szerecsendió, tárkony
Húsok
- Bárány, ürü: borsikafű, curry, chili, feketebors, fokhagyma, kapor, köménymag, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szegfűbors, tárkony, zsálya
- Hal: babérlevél, bazsalikom, bors, borsikafű, citromfű, fekete üröm, kapor, kakukkfű, lestyán, rozmaring, tárkony, turbolya, zsálya
- Sült halak: fokhagyma, kakukkfű, kapor, petrezselyem, rozmaring
- Marhahúsok: babérlevél, boróka, bors, cayenne bors, Curry és Chili fűszerkeverék, fokhagyma, kakkukfű, kapor, köménymag, lestyán, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, szurokfű, zöldbors, zsázsa
- Sertéssültek: babérlevél, cayenne bors, Curry fűszerkeverék, édeskömény, feketebors, fokhagyma, kakukkfű, köménymag, lestyán, majoranna, petrezselyem, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya
- Szárnyasok: bazsalikom, borsikafű, curry, feketebors, fokhagyma, kakkukfű, kapor, koriander, köménymag, majoranna, menta, pirospaprika, rozmaring, tárkony, zsálya
- Vadételek: kakukkfű, koriander, rozmaring, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, zsálya
Főzelékek
- Bab: babérlevél, bazsalikom, borsikafű, gyömbér, fokhagyma, kapor, majoranna, petrezselyemgyökér, pirospaprika, tárkony
- Borsó: tárkony
- Burgonya: babérlevél, bors, gyömbér, majoránna, pirospaprika, tárkony
- Édes káposzta: bors, borsikafű, kakukkfű, köménymag, pirospaprika
- Kelkáposzta: bors, fokhagyma, köménymag, majoránna, pirospaprika
- Savanyú káposzta: bazsalikom, kapor, pirospaprika
- Lencse: babérlevél, borsikafű, citrom, fokhagyma, pirospaprika
- Tök: gyömbér, kapor, pirospaprika
Saláták
- Burgonya: feketebors, petrezselyemzöld, tárkony, zeller, vöröshagyma
- Cékla: borsikafű, citromfű,kapribogyó, köménymag, torma
- Gyümölcs: citrom, fahéj, narancshéj, rebarbara, szegfűszeg, vanília
- Kukorica: fehérbors, petrezselyemzöld, vöröshagyma
- Paradicsom: bazsalikom, rozmaring, vöröshagyma
- Zöldbab: borsfű, citromfű, tárkony
Egyéb
- Tojásételek: bazsalikom, cayenne bors, kapor, kapribogyó, majoránna, metélőhagyma, zsázsa
- Káposztaételek: bazsalikom, babér, kömény, szemes bors
- Uborkafélék: bazsalikom, fehér bors, fokhagyma, kapor, kakukkfű, tárkony
- Rizsételek: currykeverék, gyömbér, sáfrány
- Főzelékfélék: fokhagyma, gyömbér, kapor, kömény, majoránna, metélőhagyma, tárkony
- Pizzák: bazsalikom, fokhagyma, kakukkfű, majoranna, oregánó, paprika
- Saláták: bazsalikom, kapor, koriander, metélőhagyma, paprika, tárkony, zsázsa