Otthon készült

Rajongásig szerethetők a grafikus makkból készült figurái

Néhány évvel ezelőtt, a Prágában élő grafikus, Petr Václavek valami különös őszi elfoglaltságot keresett gyermekei és saját maga szórakoztatására. Megtalálta. Kis makk figurákat kezdett készíteni.

Az egész azzal kezdődött, hogy természetes játékokat keresett gyermekei szórakoztatására. Elsőként a gesztenyékből alkotott  különböző figurákat, de miután a kertjük bővelkedett a makkokban, így azzal kezdett el alkotni.

Így jött létre Dubánci

Általában a figurák megszületéséhez történet is kapcsolódik, előfordult, hogy éppen az eső szolgáltatta az új ötletet. Václavek minden ősszel visszatér kedvenceihez és a hét végék zömét Dubáncik készítésével tölti.

A kis figurák készítéséhez természetes anyagokat használ, tölgy leveleket és gallyakat, esetenként más természetes anyagokat, mint nyírfakéreg, kúpok vagy dióhéj. Mint meséli bármi jó, amiket a gyerekekkel való sétáinkon találunk a parkban.

14581300_1699651373692374_618925842234611500_n

obrazek (1)

A készítésnél megpróbálok élethű formákat létrehozni, mielőtt elkezdem a ragasztást, utánanézek például a helyes póznak. Ragasztópisztolyt használok, mert ezzel pontosan és gyorsan megy a művelet.

2015-ben kezdte el fotózni a kis figurákat és miután közzétette facebook oldalán is, hamarosan az internetezők kedvence lett.

MT_Dubanci_2

Azt még nem tudom, hogy mit kezdek az elkészült Dubáncikkal, egyelőre az ablakainkban sorakoznak. Ha kellő mennyiségű darab lesz, szeretnék egy képregényt készíteni belőlük.

A grafikus ehhez várja az ötleteket, javaslatokat a honlapján, és addig is arra biztat mindenkit, hogy bátran kezdje el mindenki. Tapasztalatból mondja, hogy ennél jobb és szórakoztatóbb elfoglaltság nincs.

Galéria

Kreatívan alkotni, maga a mennyország és a gyermekeknek is a legnagyobb élmény. Játsszunk, alkossunk velük!

 

 

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik