Otthon készült

Több ezer rajzszögből készült egy cuki kiskutya

Paczona Lászlóné
Paczona Lászlóné
Igazi türelemjáték.

Lelassulás. Fontos dolog a mai felgyorsult világunkban, amikor reggeltől estig nagyon gyorsan nagyon sok inger ér bennünket. Ettől a sok ingertől aztán feszültek, idegesek és estére nagyon fáradtak leszünk. A lelassulás az, ami segíthet az agyunknak megpihenni, kikapcsolni, belső nyugalmat találni.

Mindenkinek máshogyan sikerül a belső nyugalmat megteremtenie. Van, aki kirándulni megy, más sportol, kikapcsolja a mobiltelefonját és olvas, és olyan is akad, aki kézimunkával vagy valamilyen kreatív tevékenységgel kapcsolódik ki. A mentális állapotot hihetetlen mértékben frissíti például egy rutinszerűen ismétlődő munka, így nem csoda, hogy napjainkban ismét nagy divatja van a kötésnek, hímzésnek is.

Kapcsolódó
Így néz ki egy papírból készült mesebeli Disney kastély
A magas, karcsú tornyok megragadták a kézműves hölgy fantáziáját.

A saját magunk által készített tárgyak azonban nemcsak a stresszoldásban segítenek, de az alkotás örömét is nyújtják. Az elégedettség érzése tölti el az embert, mikor hosszabb-rövidebb folyamat után a saját maga által készített alkotásra tekinthet. Ez lehet egy felújított bútor, egy papírból készült sárkány, egy rongyokból készült szőnyeg, de akár egy gombostűkkel kirakott kutyus is.

Ebben hisz Paczona Lászlóné Anikó is, aki szabadidejében rendszeresen készít különlegességeket. Számára is hobbi az alkotás, ami segít neki kikapcsolódni, feltöltődni.

Leggyakrabban dekorációs dolgokat készítek, mindig azt, ami éppen megtetszik. Csináltam már kerti dekorációkat, asztali díszeket, de sok minden került ki a kezeim alól karácsonykor és húsvétkor is. Számomra alkotni igazi öröm

– árulta el Anikó.

Most éppen a rajzszögek Anikó kedvencei, amikkel polisztirol figurát – kutyust – dekorál. Kitartást, odafigyelést és sok-sok türelmet igénylő, de nem bonyolult feladat. Az üres polisztirolra pontosan egymás mellé kerülnek a rajzszögek, míg végül tökéletesen be nem fedik a formát.

A munka összességében 7-8 órát vesz igénybe, és nem kell hozzá más, mint az alap és sok rajzszög. A kutyus esetében például több, mint 2300 darab. Az eredmény pedig igazán mutatós és kedves.

Paczona Lászlóné
Paczona Lászlóné
Paczona Lászlóné
Paczona Lászlóné
Kapcsolódó
Régimódi, romantikus idők stílusa mai, modern kinézettel ötvözve - ilyen a szalaghímzés
A szalaghímzésnek hangulata, melegsége, csillogása és finomsága van.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik