Otthon készült

Így néz ki egy papírból készült mesebeli Disney kastély

facebook/katona judith
facebook/katona judith
A magas, karcsú tornyok megragadták a kézműves hölgy fantáziáját.

Az Aszódon élő Katona Judith az év végi ünnepek közeledtével évről évre kreatív, a karácsonyhoz kötődő kézműves remekkel jelentkezik közösségi oldalán.

Kapcsolódó
Téli hangulatot áraszt a hóba öltöztetett adventi koszorú
Az egész alapja egy úgynevezett kalapdoboz.

2021 sem kivétel ez alól: a fiatal hölgy – aki autodidakta módon sajátította el a kézművesség alapjait – ezúttal egy Disney mesekastélyt álmodott meg, ami közel hozza a tél szépségét, a reményteli fehér karácsonyt.

Az ötletet a Pinteresten látott Disney mesekastélyok ihlették. Magas, karcsú tornyaik megragadták a fantáziámat, és rögtön láttam magam előtt azokat jellegzetes mézeskalács díszítéssel

– mondta érdeklődésünkre Katona Judith.

facebook/katona judith

A hölgy nem másolatot készített, mert mindig arra törekszik, hogy minél több általa felhasznált anyag újrahasznosított legyen. Ezúttal csak a papírhengerek voltak azok, de ez éppen elégnek bizonyult, hogy megvalósítsa elképzelését.

Vastag kartonból, úgynevezett sörkartonból vágtam ki egy kör alapot, erre ragasztottam a száraz tűzőhabot. A tornyok és bástyák papírhengerekből készültek, erre ragasztottam a levegőn száradó gyurmát. A tetők hungarocell kúpok, amiket hópasztával kentem be, illetve csillámporral szórtam meg

– összegezte a készítés menetét a kézműves.

Az elismerő szavak ezúttal sem maradtak el, a közösségi oldalon gratulációk sorát kapta a fiatal alkotó, ezekhez csatlakozunk mi is a remekmű láttán.

Kapcsolódó
Megérkezett a Disney lélekemelő karácsonyi üzenete
A család összetartása, szeretete legfőképp a karácsonyi ünnepkörben jelenik meg. Ez az összetartozás 2020-ban, a koronavírus-járvány időszakában minden korábbinál nagyobb jelentőségű.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik