A grillezési szezon és a diéta nem feltétlen jár kéz a kézben, sőt. De van egy jó ötletünk, hogyan vészelheted át a kerti partit anélkül, hogy antiszociálisnak tűnnél.
A hamburgerrel az alapvető probléma nem a hús, hanem a buci, ami kiváltható ugyan szimplán salátával, de mégsem olyan jó móka, mint a kezünkben tartani a szendvicset és jót falatozni belőle.
Azon túl, hogy kevesebb szénhidrátot tartalmaz, jóval kisebb, mint egy átlagos hamburger, mégis igen laktató.
Hozzávalók
- fél kilogramm darált marhahús
- só, bors
- cheddar sajt
- 6 apró paradicsom félbe vágva
- egy evőkanál majonéz
- fejes saláta
- egy evőkanál mustár
Elkészítése
- Melegítsük elő a grillsütőt közepes hőfokon. Egy nagyobb tálban ízesítsük meg sóval és borssal, ízlés szerint más fűszerekkel a darált húst.
- Kreáljunk akkora gombócokat a húsból, amelyek majd beleférnek a paradicsomba.
- Grillezzük a húst oldalanként három percig, majd helyezzük rá a sajtot és hagyjuk megolvadni.
- Kenjük meg majonézzel a paradicsom alját, tegyük rá a salátát, a hamburgerhúst, és öntsük nyakon mustárral.
Mindez videóban:
És még grillezés:
- Ha grillezni támad kedvünk, ezzel a recepttel kezdjük
- Ínyenc fűszerezési ötletek grillezett kukoricához
- Kreatív konyha: 10 pikáns mártás pillanatok alatt
(Delish)