Otthon készült

Sikerre éhes Pöttyös Panni és a Balatoni Habos Mogyoró

Néhány napot várni kell még arra, hogy megkóstolhassuk az országtorta győzteseit.

Amint azt megírtuk, augusztus 10-én kihirdették a 2017-es országtorta és cukormentes országtorta verseny győzteseit. A Sutichef Facebook oldalán egy kis kedvcsinálót is közzétettek a két győztes finomság ízvilágáról. Íme!

Balatoni Habos Mogyoró

Az országtorta 2017-es győztese, a Balatoni Habos Mogyoró, Vaslóczki Orsolya budapesti cukrász alkotása. A tehetséges fiatal cukrász hölgy korábban már a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.

Fotó: MTI

A torta mogyorós habtészta alapú, melyen mogyorós roppanós réteg, fekete ribiszke zselé, tejcsokoládés karamell, mogyoró hab rétegződik, és mogyoróolajos áthúzóval lett bevonva. Díszítésnek arany lüszterbe forgatott mogyoró szemet használtak. A „balatoni” jelző, a dél-balatoni régió jellegzetes és ízletes csonthéjas gyümölcsére, a mogyoróra hívja fel a figyelmet. A régióban jelenleg is találhatók remek zamatú gyümölcsöt termő ültetvények. A nyertes torta készítője is dél-balatoni termelőtől származó mogyoróolajat használt a tortához.

Pöttyös Panni

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt – melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg – idén a budapesti Zazzi Cukrászda hozzáadott cukor nélkül készült édessége, a Pöttyös Panni fantázianevű kreáció nyerte. Az üde málna mousse kellemes savanykásságát finoman kiegészíti a szilva réteg édessége.

Fotó: MTI

A piskótában a mák intenzív ízét a mandulaliszt teszi selymesebbé. Varga Margit cukrász tortája szeletenként csupán 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz, így a cukorbetegek számára jó választás lehet, de mindenkinek ajánlják, aki ügyel arra, milyen összetevőket tartalmaz, amit elfogyaszt.

A torták augusztus 19-től országszerte több száz cukrászdában és természetesen 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcájában, a budapesti Várkert Bazár területén kóstolhatók meg.

Kiemelt kép: MTI

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik