Otthon készült

Sütőtökös kenyér az őszi napokra

Kezdődik a sütőtök szezonja. Próbáljuk ki kenyérben is.
  1. Nem csupán mutatós, hanem nagyon finom. A Ketkes segítségével mutatjuk a receptet.
Tök jó! Sülve, főve és nyersen is egészséges
Régen úgy tartották, hogy a sütőtök akkor jó, ha megcsípte a dér. Ma ez másképp van: szeptembertől szezonját írjuk, és télen is van még belőle.

Hozzávalók

30 dkg liszt, csipetnyi őrölt csili, csipetnyi só, 45 dkg sült sütőtök, 120 ml tej,5 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál tökmag

Elkészítése

A megsütött sütőtököt pépesítjük, összekeverjük a tejjel, majd a vajat és a tojásokat is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Amikor a massza összeállt, hozzáadjuk a lisztet és a fűszereket, ezt követően kiolajozott sütőformába öntjük. A tetejére szórjuk a tökmagot és 180 fokon 40 percen keresztül sütjük.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Vasárnapi ötlisztes kenyér élesztő nélkül
A tetejét ne felejtsük el megszórni magokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.