Otthon készült

Sütőtökös kenyér az őszi napokra

Kezdődik a sütőtök szezonja. Próbáljuk ki kenyérben is.
  1. Nem csupán mutatós, hanem nagyon finom. A Ketkes segítségével mutatjuk a receptet.
Tök jó! Sülve, főve és nyersen is egészséges
Régen úgy tartották, hogy a sütőtök akkor jó, ha megcsípte a dér. Ma ez másképp van: szeptembertől szezonját írjuk, és télen is van még belőle.

Hozzávalók

30 dkg liszt, csipetnyi őrölt csili, csipetnyi só, 45 dkg sült sütőtök, 120 ml tej,5 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál tökmag

Elkészítése

A megsütött sütőtököt pépesítjük, összekeverjük a tejjel, majd a vajat és a tojásokat is hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Amikor a massza összeállt, hozzáadjuk a lisztet és a fűszereket, ezt követően kiolajozott sütőformába öntjük. A tetejére szórjuk a tökmagot és 180 fokon 40 percen keresztül sütjük.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Vasárnapi ötlisztes kenyér élesztő nélkül
A tetejét ne felejtsük el megszórni magokkal.
Innováció és környezetvédelem kéz a kézben jár a német fővárosban. Berlin sokat tesz azért, hogy klímabarát, innovatív, élhető célponttá váljon, és az eddig elért eredményeit nem rejti véka alá. Turistaként számtalan egyedülálló programot kínál fenntarthatóság témában.
A magyar ember szívéhez legközelebb álló folyó a Duna – ezzel talán minden magyar egyetért. Tudjuk, hogy a németországi Fekete-erdőből ered, de vajon ismerjük-e azokat a német városokat, amelyeken mondhatni még fiatal folyóként áthalad? Ha úti célnak Regensburgot jelöljük ki, akkor nemcsak a folyó növekedésének, hanem a magyar és európai történelemre hatással bíró események helyszínének is nyomába eredhetünk.