Dió helyett mogyoróval és készíthetjük, amennyiben pedig édesebbre szeretnénk, tehetünk bele több cukrot is – olvasható a Bidista receptjében. Ami garantált: nagy kedvenc lesz.
Hozzávalók
50 g háztartási keksz, 3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 150 g tehéntúró, 50 g krémsajt, 160 g aprított vagy darált dió
Elkészítése
A kekszet ledaráljuk, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliát, majd az aprított dió felét. A túrót egy villával összetörjük, majd hozzákeverjük a krémsajtot és a kekszes masszához adjuk. Ha nagyon kemény lenne a massza egy kevés tejet is keverünk hozzá. Vizes kézzel golyókat formálunk belőle és beleforgatjuk az aprított dióba. Hűtőbe tesszük, s amikor már jó hideg, kínálhatjuk is.