Otthon készült

Baracskán készül Magyarország legfinomabb sajtja

4 hónapos érlelésű, félkemény, az íze pedig mindent visz.

Az ország legnagyobb sajtünnepén, a Nemzetek Sajtfesztiválján második alkalommal mérettettek meg a legfinomabb hazai sajtok a Magyar Sajtok Versenyén. A szakmai zsűri – a világ egyik leghíresebb sajtkészítője és sajtlovagja, Roland Barthélemy részvételével – a baracskai Csíz Sajtműhelyben készült, 4 hónapos érlelésű félkemény sajtot választotta 2017 legjobb magyar sajtjának.

Ha néhány éve azt mondják nekem, hogy sajtkészítő leszek, biztos kinevetem az illetőt. Városi lányból lettem vidéki, majd irodistából őstermelő. Sajtokat álmodok meg és készítem őket saját ízlésem szerint valódi tejből tartósítószer és adalékanyagok nélkül – írja magáról Kun Anita, a Csíz Sajtműhely vezetője Facebook oldalukon.

A 4 hónapos érlelésű aranysárga színű győztes sajt a Váli-völgyben legelő magyartarka tehenek zsíros tejéből készült.. Az eredeti gouda formában elkészített sajtkorong színében a napfényt, ízében pedig a tápanyagban gazdag legelők aromáját adja vissza.

A sikerrel a győztes belépőt kapott a világ egyik legrangosabb nemzetközi sajtversenyére, a 2019-es Mondial du Fromage-ra.

Jelenleg ez a világ legfinomabb sajtja
300 résztvevő közül választották ki a legjobbat.

Kiemelt kép: Facebook/Csíz Sajtműhely

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik