Otthon készült

Védjegyet kapott a főtt, füstölt fürjtojás

Biztosan nagyon finom lehet.

Újabb taggal bővült a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Nemzeti Parki Termék védjegyes partnereinek tábora. Krizsán Tibor szarvasi természetvédelmi fürjtojás-készítő kapta meg az elismerést, aki egyelőre hobbi szinten foglalkozik fürjtenyésztéssel és fürjtojás-termékek készítésével, de később ebből szeretne majd megélni is – olvasható a nemzeti park weboldalán.

Jelenleg 150 egyedből álló fürjállománnyal rendelkezem, a napi tojásmennyiség 100 darab körül alakul. Kezdetben az internetről gyűjtöttem ismereteket arról, hogyan lehet a fürjtojásokat ízletesen elkészíteni, majd saját magam kísérleteztem ki egyedi ízeket – mondta a kistermelő.

Krizsán Tibor egyszerre két termékével is kiérdemelte a védjegyet. Az egyik a főtt, pácolt fürjtojás paradicsomos olajban, a másik pedig a főtt, füstölt fürjtojás fokhagymás ízesítésű olajban. A Nemzeti Parki Termék Védjegyet Krizsán Tibor azért kaphatta meg, mert a fürjek takarmányozásához a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Natura 2000-es területein megtermelt kukoricát és árpát használja.

Kiemelt kép: Pixabay

Olvasói sztorik