Virágzó vidékünk

2500 tojásból készült el Kodály kedvenc pörköltje

6 szakács sütötte egy 2 méter átmérőjű sepernyőben.

Péntektől vasárnapig harmadik alkalommal rendezik meg Kecskemét főterén a Tojás Fesztivált, azaz az Országos Tojás Sokadalmat.

A június 9-11. közötti Tojás Sokadalom leglátványosabb programjára pénteken, a nyitónapon került sor. A vendégsereg megismerhette és megkóstolhatta Kodály Zoltán kedvenc tojásos ételét, a lecsós tojáspörköltet, melyet a Szabadtűz Lovagrend hat szakácsa egy 2 méter átmérőjű óriás serpenyőben készített el.

Ez mennyiség volt!

Az 1000 liternyi étel mintegy 2500 tojásból, 25 kilogramm vöröshagymából, 80 kilogramm lecsóalapból, 20 kilogramm kockázott császárszalonnából, őrölt pirospaprikából,mintegy 8 kilogramm zsír felhasználásával készült.

Tojásközpont a kecskeméti járás

A kecskeméti kistérség kiemelkedő szereppel bír az országos tojástermelésben, hiszen a hazai mennyiség jó egyharmadát itt tojják a szárnyasok, és ezen a területen koncentrálódik a telepek több mint ötöde is.

A fesztivál célja a tojás – mint étkezési termék népszerűsítése –, de emellett bemutatják a gyógyászatban, a művészetben, a hagyományokban és a kozmetikában betöltött szerepét, lehetőségeit is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik