Ha szereted a különleges, krémes süteményeket, kóstold meg, mert egyszerűen utánozhatatlan.
Hozzávalók a tésztához
35 dkg cukor, 4 tojás, 220 g olaj, 35 dkg liszt, 2 tteaskanál sütőpor, 1 kávéskanál fahéj, 1 narancs héja, 40 dkg sárgarépa (apró lyukú reszelőn lereszelve), 20 dkg dió, 2dkg vaj, fél teáskanál só
Hozzávalók a krémhez
500 gramm mascarpone, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, vanília – : vagy 500 g 3,5% kefirt és 400 g tejfölt egy sűrű szövésű vászonba teszünk és egy éjszakán át a hűtőben szűrőn lecsöpögtetjük. Reggelre nagyon finom, a mascarponéhoz hasonló “csíz” krémet kapunk. Ezt nagyon puha vajjal és a porcukorral,vaníliával kikeverjük.
Elkészítése
A diót serpenyőben megpörköljük, a 2 dkg vajat felolvasztjuk. Ezt a dióra öntjük, sóval összekeverjük, és amíg a tésztát keverjük addig fagyasztóba tesszük.
A tojásokat a cukorral felverjük. Beletesszük az olajat, lisztet, sütőport, fahéjat, narancshéjat, a répát, a durvára vágott diót. 22 cm-es tortaformában 3 lapot sütünk belőle 180 fokon, ami körülbelül 20- 25 perc.
Amikor kihűltek a lapok mindegyik tetejéről levágunk egy kicsi réteget – úgymond kiegyenlítjük. Ezt a két tenyerünk között összemorzsoljuk, majd ezzel díszítjük a tortát.
Jó sütögetést kíván az egyszerű és gyors receptek csapata!