Kreatív konyha: hússal töltött ravioli fokhagymás szósszal

A legfinomabb a házi készítésű ravioli, érdemes elkészíteni.
Kapcsolódó cikkek

A ravioli olasz eredetű, de az egész világban népszerű, hússal, gombával vagy zöldségrémmel (általában spenót) töltött tésztaféleség. A tészták széle általában recézett, ennek közébe töltik bele a húspástétomot vagy a zöldségkrémet. Az alábbi recept valószínű, hogy sokak kedvence lesz. Köszönet érte a NoSaltynak és a szakácsnak,  Bakermannek.

Hozzávalók

A ravioli tésztájához

A töltelékhez: (bolognai alap)

A szószhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

Elkészítjük a bolognai alapot. ( Idő hiányában ezt a műveletet megspórolhatjuk az üzletben kapható félkész alappal is.) Apróra vágott vöröshagymát és a lereszelt sárgarépát megdinszteljük az olívaolajon. Mikor már üveges a hagyma, mehet rá az apróra vágott vagy préselt fokhagyma. Sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a húst és addig pároljuk, míg meg nem puhul. Mehet rá az oregánó és a bazsalikom ízlés szerint. Végül öntsük rá a paradicsomszószt. Forr egyet és kész. Hagyjuk kihűlni.

Fotó: pixabay.com

A tésztát jó, ha géppel egyformára nyújtjuk, mert akkor egyszerű a dolgunk. Fogjuk az egyik tésztát és egymás mellé halmozzuk az alapot kiskanállal. Hagyunk köztük kb 2-3 cm távolságot. Rátesszük a következő tésztaréteget. A halmok között alaposan lenyomkodjuk, és derelyevágóval elvágjuk. Hogy még biztosabban tapadjon a tészta, villával is lenyomkodhatjuk a széleit. Így esztétikusabb is. Forró vízben 4-5 perc alatt megfőzzük. Lehet vízgőzben párolni is, de akkor 13-15 perc kell neki.

Elkészítjük a fokhagymás szószt.

Tálaljuk, és a végén megszórjuk parmezánnal.

Címlapfotó: bidista.com

Nem mindegy, hogy milyen húst választunk! Ismerjük meg a finom étkek alapját
Felhasználási ötletek, prakikták kezdő és haladó konyhamestereknek.