Hiszed vagy sem, a cukkini íze és formája legalább olyan fantasztikus lehet, mint a baconé. Csak szakszerűen be kell pácolni, meg kell sütni, és már alkalmas is fogyasztásra a „szalonna”. Hamburgerhez, tojáshoz és minden máshoz ajánljuk, amihez eredetileg bacont ír a recept.
Hozzávalók
- 2 közepes cukkini
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 csipetnyi Cayenne-bors
- fekete bors
Elkészítése
- Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra.
- Egy nagy tálban habverővel keverjük össze az olajat, a szójaszószt, a juharszirupot, a Cayenne-borsot és a frissen őrölt fekete borsot.
- Egy zöldséghámozóval vágjuk vékony szeletekre hosszában a cukkinit. A szeleteket helyezzük a pácba és hagyjuk állni. Ezután helyezzük őket a sütőlapra, ügyelve rá, hogy ne fedjék egymást.
- Süssük 7 percig, forgassuk meg, majd tegyük vissza újabb 5-7 percre, amíg aranybarnára nem sül. Hagyjuk kicsit kihűlni és fogyasszuk egészséggel.
(Delish)