Otthon készült

Álomsparheltet épített a kemencés mester

A boltiak és a régiek nem tetszettek, maradt a saját kivitelezés.

A Csongrád megyei Forráskúton élő Kálmán Gábor elsősorban kemenceépítéssel foglalkozik, de szükség esetén más kihívástól sem riad vissza. Hónapokkal ezelőtt gondolt arra, hogy nagymamáink nyomán sparheltet is elhelyez a portáján, és érdeklődni kezdett a vásárlás lehetőségeiről.

Régóta szerettem volna egy sparheltet a kemence mellé. A megvételre kínált újak és a használtak nem igazán tetszettek, ezért úgy gondoltam, építek egyet, ami pont olyan lesz, amilyet megálmodtam

– mondta érdeklődésünkre.

Gábor szerény körülmények között dolgozik egyéni vállalkozóként egy félig kész szerszámos bódéban és az elé leengedett fólia alatt. Az “üllője” – amiken a sparhelt és gyönyörű kemenceajtók készülnek – egy édesapjától kapott MTZ traktorsúly.

Valószínűleg többet keresnék, ha elmennék dolgozni építkezésekre alkalmazottként, de akkor nem azt csinálnám. amit igazán szeretek. Szívből alkotni olyan dolgokat, amit előttem még más nem, és ez a sparhelt is ilyen

– említette a kemencés mester.

Ahogy Facebook-oldalán szemügyre vettük egyedi remekeit, nem győztünk álmélkodni. A sparhelt pedig? Szép, egyedi és valóban álom. Gratulálunk hozzá.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Így készíts a sparheltből kerti grillezőt
A szomszédnak se engedd, hogy kidobja.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik