Otthon készült

Szegeden választják meg a 2018-as év fagylaltját

A versenyt a szokott időpontnál korábban rendezik meg.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete ebben az évben is meghirdette az Év fagylaltja versenyt, melynek célja célja a klasszikus és hagyományos, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

Fotó: MTI/Komka Péter

A szervezet ügyvezetősége úgy döntött, hogy az versenyt az eddig megszokott időpontnál hamarabb tarják meg annak érdekében, hogy a díjazott fagylaltok a szezonban korábban elkészíthetők legyenek.

A 21. alkalommal meghirdetett versenyre 2018. május 15-én a szegedi Virág Cukrászdában kerül sor. A cukrászdák, fagylaltozók az ipartestület weboldalán található jelentkezési lap beküldésével nevezhetnek. Ami az indulni szándékozóknak fontos információ: összesen 96 fagylalt nevezését tudják fogadni a nevezések beérkezésének sorrendjében.

Kiemelt kép: Pixabay

Gyenesdiási fagyi a világ legjobbjai között
A kézműves fagylaltműhely újra letette névjegyét, ezúttal az európai elitben.
Nagyjából 90 kilogrammos, ellipszis alakú, tud döntéseket hozni és alkalmas nyersanyagok, fémek kutatására, és földalatti bányák feltérképezésére is, mindezt víz alatti környezetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.