A tavaszi hónapokban rengeteg finomságot készíthetünk földieperből, ráadásul hamarosan kezdődik e kedvelt gyümölcs szezonja. Az epres sütemények kedvelői biztosan szívesen beleharapnának a most bemutatott desszertbe, melyet a Ketkes segítségével teszünk közzé. Az epres-túrós krémes könnyen elkészíthető, nem kell sütni és elképesztően finom.
Hozzávaló (15 szelethez)
8 nagyobb földieper, 1 tasak piros tortazselé, kb. 20 dkg babapiskóta
A túrókrémhez
500 g félzsíros túró, 8 evőkanál kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, fél lime kifacsart leve, 3 dl növényi habtejszín
Elkészítése
A földiepret megmossuk, lecsepegtetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Keskeny, hosszúkás, de magas falú sütőformát a pereméig fóliával kibélelünk és az aljára helyezzük az eperszeleteket. Elkészítjük a tortazselét a tasakon előírtak szerint. Amikor félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre. A hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet.
A túróhoz hozzáadjuk a kétfajta cukrot, ráfacsarjuk a zöld citrom levét és alaposan összekeverjük. Keverőtálban kemény habbá verjük a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix, vagy habverő segítségével összekeverjük. Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosszuk, az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán. Végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét. Fóliával lefedjük és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy tálcát óvatosan a tetejére teszünk, határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára, majd lehúzzuk róla a fóliát. Szeletekre vágva kínáljuk.