Otthon készült

Sütés nélkül készül a tavasz slágere, az epres-túrós krémes

Könnyen elkészíthető, nem kell sütni és elképesztően finom.

A tavaszi hónapokban rengeteg finomságot készíthetünk földieperből, ráadásul hamarosan kezdődik e kedvelt gyümölcs szezonja. Az epres sütemények kedvelői biztosan szívesen beleharapnának a most bemutatott desszertbe, melyet a Ketkes segítségével teszünk közzé. Az epres-túrós krémes könnyen elkészíthető, nem kell sütni és elképesztően finom.

Hozzávaló (15 szelethez)

8 nagyobb földieper, 1 tasak piros tortazselé, kb. 20 dkg babapiskóta

A túrókrémhez

500 g félzsíros túró, 8 evőkanál kristálycukor, 3 csomag vaníliás cukor, fél lime kifacsart leve, 3 dl  növényi habtejszín

Elkészítése

A földiepret megmossuk, lecsepegtetjük, majd vastagabb szeletekre vágjuk. Keskeny, hosszúkás, de magas falú sütőformát a pereméig fóliával kibélelünk és az aljára helyezzük az eperszeleteket. Elkészítjük a tortazselét a tasakon előírtak szerint. Amikor félig kihűlt, de még folyékony állagú, egyenletesen elosztva ráöntjük az eperszeletekre. A hűtőszekrénybe tesszük, amíg elkészítjük a túrós krémet.

A túróhoz hozzáadjuk a kétfajta cukrot, ráfacsarjuk a zöld citrom levét és alaposan összekeverjük. Keverőtálban kemény habbá verjük a habtejszínt, majd a túróhoz téve turmix, vagy habverő segítségével összekeverjük. Az így kapott túrókrémet egyenletesen elosszuk, az ekkora megszilárdult epres gyümölcskocsonyán. Végül babapiskótával végigrakjuk a tetejét. Fóliával lefedjük és 3-4 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt egy tálcát óvatosan a tetejére teszünk, határozott mozdulattal átfordítjuk a desszertet a tálcára, majd lehúzzuk róla a fóliát.  Szeletekre vágva kínáljuk.

EZ IS ÉRDEKELHET:

A legcsábítóbb smoothie az epres mámor
Ez az ital a klasszikus ízek netovábbja. Kár lenne kihagyni!
Olvasói sztorik