Otthon készült

Különleges tavaszi csemege az akácos palacsinta

Most virágzik az akác, ne késlekedjünk az elkészítésével.

A kellemes, késő tavaszi délutánok könnyed kísérője az akácos palacsinta, melyet palacsintatésztába mártott, kisütött akácvirágnak is neveznek. Különleges csemege, s mivel éppen virágzik az akác, ne késlekedjünk elkészítésével. A receptért köszönet Gábor Katinak, aki blogjában tette közzé a finomság elkészítésének módját.

Hozzávalók (4 személyre)

16 fürt akácvirág, 2 tojás, 2 evőkanál cukor, 20 dkg liszt, 2,5 dl tej, a sütéshez olaj, a tálaláshoz porcukor.

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Az akácvirágfürtöket a sűrű masszába mártjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve lecsepegtetjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Kiemelt kép: emf-kryon.blogspot.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik