Otthon készült

Harcsás gyros lehet a Balaton nyári slágere

Szeretnék megmutatni a minőséget az embereknek.

Piaci rést keresett és talált is a balatonboglári Máté Zoltán, aki családi vállalkozásban friss és jó minőségű halat tenyészt alsóbogáti tavaiban – írja a Likebalaton. Mátéék a Balaton vízgyűjtő területén tenyésztenek halat, ezeket feldolgozzák és értékesítik, hogy friss és jó minőségű halhús kerülhessen a somogyiak asztalára. Tavaly 80 tonnát dolgoztak fel, idén 120 tonna a tervezett mennyiség.

A vendéglátósoknak konyhakészen szállítanak, akár 30-40 dekás adagot is kimérve juttatják el a vevőnek. Az idén pedig már nemcsak tenyésztenek, feldolgoznak, hanem Balatonlellén street food halételekkel próbálják a vendégeket megismertetni.

Szeretnénk megmutatni a minőséget az embereknek, azt hogy érdemes a magyar halat fogyasztani. Az a célunk, hogy behozzunk divatosabb halételeket, mint a pontytepertő vagy a harcsa gyros, ami a fesztiválokon is nagyon népszerű. Ezek szálkamentesek és könnyen fogyaszthatóak

– mondta a portálnak Máté Zoltán.

Füstölt pontyos szendvics lett 2017-ben a Balaton strandétele
Igazán különleges és minden alkotóelemében kiváló balatoni alapanyagokra épülő finomság.

Kiemelt kép: Europress/AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik