Piaci rést keresett és talált is a balatonboglári Máté Zoltán, aki családi vállalkozásban friss és jó minőségű halat tenyészt alsóbogáti tavaiban – írja a Likebalaton. Mátéék a Balaton vízgyűjtő területén tenyésztenek halat, ezeket feldolgozzák és értékesítik, hogy friss és jó minőségű halhús kerülhessen a somogyiak asztalára. Tavaly 80 tonnát dolgoztak fel, idén 120 tonna a tervezett mennyiség.
A vendéglátósoknak konyhakészen szállítanak, akár 30-40 dekás adagot is kimérve juttatják el a vevőnek. Az idén pedig már nemcsak tenyésztenek, feldolgoznak, hanem Balatonlellén street food halételekkel próbálják a vendégeket megismertetni.
Szeretnénk megmutatni a minőséget az embereknek, azt hogy érdemes a magyar halat fogyasztani. Az a célunk, hogy behozzunk divatosabb halételeket, mint a pontytepertő vagy a harcsa gyros, ami a fesztiválokon is nagyon népszerű. Ezek szálkamentesek és könnyen fogyaszthatóak
– mondta a portálnak Máté Zoltán.
Kiemelt kép: Europress/AFP