Otthon készült

Hűsítő nyári desszert a sárgabarackleves

Hidegen fogyasztva nagy kedvencünk lesz.

Egyszerű és gyorsan elkészíthető recept, ráadásul itt a nyár és megérkezett a sárgabarck szezonja. Levesnek is elsőosztályú, desszertnek is kiváló a sárgabarackleves. Íme a recept.

HOZZÁVALÓK

50 dkg sárgabarack, 3 dl félédes fehérbor, 20 dkg kristálycukor, 1 evőkanál porcukor, 1 tojás, 1 tojássárgája, 3 evőkanál piskótamorzsa (babapiskótából), só, mokkáskanyálnyi őrölt fahéj, 1/2 citrom reszelt héja

ELKÉSZÍTÉSE

A barackokat egy pillanatra forró vízbe mártjuk, majd héját lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk. A gyümölcs felét egy deci bor és tíz deka cukor keverékében megfőzzük, majd egy szűrőkanállal a levesestálba szedjük, és a levét félretesszük.

A maradék barackot a piskótamorzsával egy liter — a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és csipetnyi sóval ízesített — vízben 15 percig főzzük, majd szitán áttörjük vagy turmixoljuk. Végül a maradék borral és cukorral elkeverjük, és a tűzre visszatesszük.

A tojásfehérjéből a porcukorral kemény habot verünk, és a lassan forró levesbe galuskákat szaggatunk belőle. A két tojássárgáját a félretett főzőlével simára keverjük, és tovább verve, a tűzről lehúzott, forró levesbe csurgatjuk. Ha egy kissé kihűlt, a levesestálba öntjük, és néhány órára hűtőbe tesszük. Közvetlenül tálalás előtt a habgaluskákat a tetejére fektetjük.

Jó étvágyat kívánunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik