Otthon készült

Ellenállhatatlan nyári kedvenc a sárgabarackos túrógombóc

Ami garantált: a család minden tagja ragongani fog érte.

Ha nincs időnk sütni a nagy melegben, a sárgabarackos túrógombóc egyszerűen és gyorsan elkészíthető fenséges desszert, ami nagyjából 15 perc alatt készen is van.

HOZZÁVALÓK

25 dkg túró, 3-4 evőkanál cukor (ízlés szerint), 1 tojás, 4-5 evőkanál gríz, 2 evőkanál liszt, sárgabarack, kókuszreszelék a forgatáshoz, vaníliaaroma ( 3-4 csepp) vagy egy fél zacskó vaníliacukor

ELKÉSZÍTÉSE

A tojásokat keverjük össze a cukorral. Adjuk hozzá a tehéntúrót, a grízt és a lisztet, ha szeretnénk ízesítsük vaníliaaromával, és hagyjuk kicsit állni. A barackot vágjuk kockára. A túrós masszát keverjük össze, majd készítsünk belőle ellapított halmokat, mindegyiknek a közepére tegyünk egy darab barackot és formáljunk belőle gombócot.

Forró vízbe tegyük bele a gombócokat, hagyjuk főni nagyjából 5 percig. Amikor “elkészültek”, feljönnek a víz tetejére. Öntsünk kókuszreszeléket egy tálba, egy szedőkanállal vegyük ki a gombócokat, csöpögtessük le, majd forgassuk bele a kókuszreszelékbe. Ha édesebben szeretjük, megszórhatjuk porcukorral is.

Olvasói sztorik