Otthon készült

Ez lett 2018-ban a Balaton strandétele

Goffrisütőben készülő tócsni, a neve Gofcsi.

A Balatoni Kör ebben az évben is meghirdette az Év strandétele versenyt, melynek előválogatását a We Love Balaton portál végezte, a végső döntést pedig három fős szakmai zsűri hozta meg.

A szervezők tapasztalatai szerint sorra nyílnak az újabb strandbisztrók a Balatonnál, a korábbiak is újítanak, fejlődnek, ezért a verseny évről évre szorosabb. Gasztrotrendként a minőségi, kreatív szendvicseket lehet kiemelni és a globális gyorsétel ikonok helyett a hazai strandkonyha klasszikusait igyekeznek inkább újragondolni

– írták közleményükben.

Az Év strandétele 2018 verseny fő törekvése a tájidegen elemek helyett a balatoni alapanyagok népszerűsítése a büfékben, ami nemcsak egészségesebb és gasztronómiailag magasabb minőséget jelent, hanem gazdaságilag is sokkal kedvezőbb a régiónak, hiszen a helyi termelőket részesíti előnyben.

Íme 2018 balatoni strandétele

Az erős mezőnyben az Év Strandétele díjat idén a Gofcsi fantázianevű goffrisütőben kisütött tócsni nyerte. Megálmodója, Szikra Gabi szerint a dödöllére is emlékeztet a tészta alap, ami az egyik legfontosabb hagyományos zalai-somogyi étel. A győztes szendvics két szelet újfajta krumplis gofri, rá tejfölhab, szárított paradicsom, ementáli és ráolvadó kecskesajt, pirított vöröshagyma és lilahagyma kerül. Kacsapörc feltéttel is lehet kérni.

Füstölt pontyos szendvics lett 2017-ben a Balaton strandétele
Igazán különleges és minden alkotóelemében kiváló balatoni alapanyagokra épülő finomság.

Fotók: Balatoni Kör

Olvasói sztorik