Otthon készült
Budapest, 2017. október 18.
Az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulója alkalmából összeállított Édes kiegyezés nevû süteménykollekció a budavári Korona Cukrászdában tartott bemutatón 2017. október 18-án. A hat darab desszertbõl álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában. A felsõ sorban balról jobbra az Anna-szelet, az Eszterházy-szelet, a Rigó Jancsi és Clara Ward nevû sütemény, valamint a Blaha Lujza-szelet, elöl balról az arisztokrata kuglóf, jobbról az indiáner látható.
MTI Fotó: Mónus Márton

Három magyar süti a világ legjobbjai között

Közülük az egyik nagy karácsonyi kedvenc.
Korábban a témában:

Jen Rose Smith, a CNN desszertekkel és a gasztroturizmussal foglalkozó szakújságírója összegyűjtötte a világ 50 legjobb desszertjét, amelyek között három magyar sütemény is helyet kapott, írja a Pénzcentrum. Az összeállításból kiderül, hogy a három magyar édesség közül az egyik éppen a közelgő karácsony kedvence.

Toplistás helyen van az Esterházy-torta. A finomság Esterházy grófról kapta a nevét, s bár sajátunknak tekintjük, először valójában Ausztriában készítették el.

Esterházy-tortaszelet

Budapest, 2017. október 18.
Az Eszterházy-szelet az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulója alkalmából összeállított Édes kiegyezés nevû süteménykollekció bemutatóján a budavári Korona Cukrászdában 2017. október 18-án. A hat darab desszertbõl álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában.
MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: MTI – Mónus Márton

A Rigó Jancsi is bekerült a Top 50-be, ahol szintén megtalálhatjuk az egyik kedvelt magyar karácsonyi édességet, a hókiflit.

Rigó Jancsi

Budapest, 2017. október 18.
A Rigó Jancsi és Clara Ward elnevezésû sütemény az 1867-es kiegyezés és az Osztrák-Magyar Monarchia létrejöttének 150. évfordulója alkalmából összeállított Édes kiegyezés nevû süteménykollekció bemutatóján a budavári Korona Cukrászdában 2017. október 18-án. A hat darab desszertbõl álló, három magyar, három osztrák süteményt tartalmazó díszdoboz november 8-tól március végéig lesz megvásárolható az ország mintegy 20 cukrászdájában.
MTI Fotó: Mónus Márton
Fotó: MTI – Mónus Márton

A hókifliről a kritikus azt írja, hogy

azért egyedi, mert a régióra nagyon jellemző gyümölcsökkel, szilvával és barackkal töltik, igaz tölthető dióval és mákkal is.

Hókifli

Fotó: ketkes.com

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.