A karácsonyi sütemények toplistása minden bizonnyal a zserbó. Úgy tűnik, hogy továbbgyűrűzik a zserbó-imádat és az idén nagy kedvenc lehet a palacsintával kombózott változata is. A receptet az Nlcafe.hu oldalon találtuk, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók
Palacsinta-alaptészta:
- 20 dkg liszt
- 3 dl tej
- kb. 2 dl szódavíz
- 2 egész tojás
- 1/2 dl étolaj
- csipetnyi só
A töltelékhez ízlés szerint:
- sárgabaracklekvár
- darált dió
- porcukor
- étcsokoládé
A kész palacsintákat megkenjük sárgabaracklekvárral, megszórjuk az 1-1 arányban elkevert porcukros dióval (1 evőkanál darált dióhoz 1 evőkanál porcukrot keverünk), és megszórjuk apróra vágott étcsokoládéval. Feltekerjük és – ízlés szerint – olvasztott étcsokival locsoljuk.