Otthon készült

Magyar termékek zöldítik a világ legnagyobb szakvásárát

A berlini rendezvényen a magyar stand 600 négyzetméteres.  

Pénteken elkezdődött pénteken Berlinben a Nemzetközi Zöld Hét (Internationale Grüne Woche – IGW), a világ legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti kiállítása és vására, mely január 27-ig tart.

A magyar mezőgazdaság világszerte híres a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentes termékeiről, de alapvető elvárás a termék nyomon követhetősége is a termőföldtől a feldolgozáson át az asztalig, és az is, hogy magas minőségű legyen és fenntartható módon állítsák elő

– mondta Nagy István agrárminiszter a magyar stand megnyitóján.

Fatányérost készít egy szakács a magyar standon a Zöld Hét nyitónapján – Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilam

Ez a “hármasság” az IGW magyar nemzeti standján megmutatkozik, a kézműves eljárásokkal és a legmodernebb ipari technológiákkal előállított termékekben.

Kolbászos falatkát vesz magához egy látogató a magyar standon – Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilam

A 600 négyzetméteres közösségi standon hagyományos magyar fogásokat kínáló vendéglő várja a látogatókat, és bemutatkozik 12 társkiállító, a többi között borokkal és mangalicából készített hústermékekkel, de gyógyteákkal, gyógynövényes mézekkel, hidegen sajtolt olajokkal és bonbonokkal is.

Magyar muzsikus játszik a Zöld Hét nyitónapján – Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilam

Az IGW 93 éves történetében az idén mutatkozik be a legtöbb kiállító, 61 országból 1750-en. Önálló nemzeti standdal 36  ország jelentkezik, ami szintén rekord. Magyarország előkelő helyen, Franciaország és Lengyelország mellett kapott helyet. A szervezők 400 ezer látogatóra számítanak, írta az MTI.

Kiemelt kép: MTI/EPA/Clemens Bilam

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik