Otthon készült

Hamarosan megérkezik a magyar boltokba a gyógynövényes sertéshús

Az egészségük megőrzését fontosnak tartó fogyasztók képezik a célcsoportot.

Összesen csaknem 630 millió forintból olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó, teljes mértékben magyar tulajdonban levő, kunhegyesi Nagykun-Hús Kft., amelyek az emésztést támogató anyagok mellett a gyógynövények számtalan életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák  – közölte a cég közleményben az MTI-vel.

Nem mindegy, hogy milyen húst választunk! Ismerjük meg a finom étkek alapját
Felhasználási ötletek, prakikták kezdő és haladó konyhamestereknek.

A tájékoztatás szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) több mint 280 millió forintos támogatását élvező, a tervek szerint 2020. november 30-ig megvalósuló fejlesztés eredményeként a fogyasztók számára egy magas biológiai értékkel rendelkező termékcsalád, az úgynevezett  “Ciborum Vitae” jön létre.

Négy húskészítmény termékcsoportban – marinírozott húsok, száraz áruk, hőkezelt “vörös áruk” és sonkafélék – használják a gyógynövény olajokat. A termékek tervezése során az egészségkárosodásban szenvedő valamint a tudatosan táplálkozó, egészségük megőrzését fontosnak tartó fogyasztók képezik a célcsoportot. 

A cég a projekt kivitelezéséhez 32 százalékos önerőt, azaz több mint 200 millió forintot biztosít. A projekt megvalósítása  során a kedvezményes hitel összege több mint 144 millió forint.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik