Második alkalommal hirdette meg az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete – a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola és a NÉBIH szakmai partnerségével – a Magyarország étele elnevezésű meleg konyhai szakácsversenyt, írta az egyesület az MTI Országos Sajtószolgálatához eljuttatott közleményében.
A verseny rendezői olyan innovatív, de populáris ételek nevezését várták, melyek alkalmas lehetnek arra, hogy ,,Magyarország étele 2019″ címet elnyerjék. Nagy hangsúlyt igyekeztek fektetni a tradícióra, a hazai alapanyagok megjelenésére is.
A versenybe az ország minden tájáról érkeztek nevezések, melyekben megtalálható a verseny során kötelezően használandó két alapanyag, a Naszálytej Zrt. Zöldfarm BIO tejföl és a darálthús.
Ha magyar alapanyagokból, magyar szaktudásra épülő és a magyar szürkeállomány által megalkotott receptúrákat alkotunk, akkor azzal megtaláljuk a helyünket a világ gasztronómiájának palettáján. Sőt, mindaz a gasztrokultúránk fejlesztésén felül turisztikai vonzerővé is válhat
– mondta el Asztalos István az egyesület elnöke.
A döntőbe jutott ételek fantázianevei
A hegy ajándéka!
Apukám Kedvence
Csabai ízekbe zárt őz
Délibáb
Etyeki daráltas
Fejedelmi Szivar
Hajdú-Bihari Röfögő
HaPoTuPi
Hoppácska
Nagymamám mondta
Örökség Trilógia 2019
Tüskevár
A verseny márciusban a döntővel folytatódik, ahol eldől, hogy melyik pályamű lesz ,,Magyarország étele 2019″cím birtokosa.
A versenyről bővebb információ itt található.
Nyitófotó: pixabay.com