Otthon készült

Világbajnok lett a nagymarosi chiliszósz

Ez a hét magyar gasztrohíre és gasztrosikere egyben.

A Los Angelesben rendezett chiliszószok világbajnokságán fantasztikus magyar siker született. A nagymarosi Nagy Gábor, alias GaBko a Zip’s Sörfőzde együttműködésével készült GaBko Chili Ale Mango Habanero szósza, gyümölcsös chiliszósz kategóriában világbajnok lett, de ezzel még nincs vége a sikernek: a szósz a világbajnokság összesített nagydíját is elnyerte, így az jelenleg a világ legjobb chiliszósza, és a Best hot sauce in the World címet viselheti.

Olyan szósszal nyertem, ami az én egyik személyes kedvencem, már több versenyen szerepeltem vele, viszont eredményt eddig még nem ért el

– mondta a Magyar Konyhának Nagy Gábor.

GaBko chiliszószai egyébként már többször értek el kiváló eredményt világversenyeken.

Megcsípte Amerikát a Dunakanyar izzó parazsa
Két világbajnoki címet nyertek a nagymarosi chiliszószok.

Kiemelt kép: Facebook/GaBko Chili

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a Sokszínű vidék Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.