Otthon készült

Megcsípte Amerikát a Dunakanyar izzó parazsa

Két világbajnoki címet nyertek a nagymarosi chiliszószok.

Úgy tűnik, a magyar chiliszószok tarolnak a világban. 2015-ben világbajnok lett a Kabán készült Spirit of Attila nevű chiliszósz, majd 2016-ban a szintén a kabai manufaktúrában megálmodott Kabai Tüzes Mennykő világbajnoki ezüstérmet nyert.

2017 is jól kezdődött a magyar chiliszószoknak

Ezúttal a Dunakanyarban lévő GaBko Chili nevétől hangos a szakma, ugyanis a nagymarosi vállalkozás két termékével is első helyezést ért el a legrangosabb világversenyen.

chili1

Örömmel posztolta Facebook-oldalán a nagymarosi GaBko Chili tulajdonosa, Nagy Gábor a következőt:

Nagy nap ez a mai! Olyan dolog történt, amit még én sem nagyon tudok egyelőre elhinni, de így van! A 10. alkalommal megrendezett New York-i Hot Pepper Awardson a GaBko Chili Jalapeno Tequila szószom KÉT kategóriában is VILÁGBAJNOK lett! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki eddig is támogatta törekvéseimet és minden becsületes csilitermelőnek kívánom, hogy átélhesse ezt az érzést!

A manufaktúra tulajdonosának, Nagy Gábornak a megszállottsága 2011 nyarán egy Habanero paprika elfogyasztásával kezdődött. Ekkor döntötte el, hogy szüksége van egy olyan termékre, amit fűszerként lehet használni, amivel nem sózza el az ételt, hanem kis mennyiségtől is eléri a kívánt hatást, megőrizve a chili valódi ízét és erejét, kizárólag természetesen, hozzáadott capsaicin kivonat és egyéb fölösleges adalék anyagok nélkül.

Ahogy a kétszeres világbajnok termékek készítője fogalmaz fogalmaz:

A GaBko Chili név ma már a családomat jelenti, mert feleségem és gyermekeim nélkül régen nem bírnám a munka mellett végzett hobbimat.

A sikerhez gratulálunk!

Fotók: Facebook/GaBko Chili

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik