Egyszerű és nagyszerű a nagyi féle darálós keksz

Ha van rá lehetőség, pihentessük egy éjszakán át hűtőben az összegyúrt tésztát, csak utána daráljuk le.
Kapcsolódó cikkek

Liszt, cukor, kakaó és húsdaráló? Van olyan recept, amiben ezek a kellékek együtt szerepelnek? Bizony van! Gyerekkorunk egyszerű, de nagyszerű darálós süteményéhez éppen ezek a hozzávalók szükségesek.

Megunhatatlan Zala kocka a nagymama receptje szerint
Lassan hatvan éve megunhatatlanul hódít ez a csokihabos piskótás sütemény.

Hozzávalók

Elkészítése

A hozzávalókat jó alaposan eldolgozzuk, összegyúrjuk, és ledaráljuk, ízlésünknek megfelelő méretűre vágjuk. Ha van rá lehetőség, pihentessük egy éjszakán át hűtőben az összegyúrt tésztát, csak utána daráljuk le, ekkor még ízletesebb lesz.

Fotó: Facebook/Sütés-főzés
Fotó: Facebook/Sütés-főzés

Ízesíthetjük kakaóval, fahéjjal, kókuszreszelékkel, mákkal, dióval, citrommal, naranccsal.

180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szélei elkezdenek kicsit barnulni, nem tovább, mert akkor nem lesz olyan finom omlós. A sütőtől függ, hogy ez mennyi idő.

Fotó: Facebook/Sütés-főzés

Tipp: Akinek nincs húsdarálója, kekszformával is kiszaggathatja, úgy is finom lesz. A darálós sokkal finomabb ha áll legalább 1 napot, akkor még omlósabb.

Fotó: Facebook/Sütés-főzés

Recept forrása ITT.

Kiemelt kép: Facebook/Sütés-főzés

Fenséges krémes finomság a Kinder tejszelet
A családi ebéd után egy szelet puha, krémes sütemény mindenkinek jól esik.