Otthon készült

Mézes puszedli golyó, ha valami édes élményre vágyunk

A mézeskalács golyó gyorsan elkészíthető, még sütni sem kell. Ha mutatós, és könnyen elkészíthető sütemény receptet keres, szereti a mézes puszedlit, és a mascarpone sajtot, ez az étel leírás neked szól.

Hozzávalók

– 20 dkg darált mézeskalács,

– 10 dkg mascarpone,

– 6 dkg méz,

– 10 dkg puha vaj,

– darált dió, vagy mandula, esetleg sótlan mogyoró

Elkészítése

A darált mézeskalácshoz hozzáadjuk a puha vajat, a mézet, és a mascarpone-t – ezeket alaposan összedolgozzuk.
A masszából golyókat formázunk, majd a darált magvakba forgatjuk. (A képen látható golyócskák darált sótlan mogyoróba lettek forgatva.)
Hűtőben 1 órát pihentetjük.
Ízlés szerint tehetünk a golyók közepébe aszalt gyümölcsöt, vagy egészben hagyott magféléket is.
Ebből a mennyiségből kb. 12 golyó készíthető.

Jó étvágyat!

Nincsen párja a zalai dödöllének
Felejtsük el a gnoccit, váltsunk dödöllére.

Kiemelt kép: Juhász Betti

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik