Otthon készült

Itt a lista, hol kóstolható a 2019-es Magyarország Tortája

Mint arról korábban a Sokszínű Vidék is beszámolt, a Boldogasszony csipkéje, Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrászmesterének alkotása nyerte idén a Magyarország Tortája díjat. A tehetséges fiatal cukrász az elmúlt évek döntőinek rendszeres résztvevője, a tavalyi évben bronzérmet nyert.

A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. Nevét csipkézett leveleiről kapta és ízletessége mellett gyógyhatása is figyelemre méltó, magas vitamintartalma miatt az egyik legegészségesebb gyümölcsünk. A nyertes torta méltán viseli ezt a nevet, hiszen az összes rétegében megtalálható ez a rendkívül ízletes gyümölcs. Egy torta több, mint hatszáz gramm málnát tartalmaz.

Az országtortát természetesen bárki megkóstolhatja, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete pedig most közzétette a listát, hogy pontosan melyik az a 300 cukrászda, ahol augusztus 18-tól megvásárolható lesz az édesség.

Mint írták, a listák augusztus 18-ig várhatóan napról napra még bővülnek. Felhívták továbbá a figyelmet, hogy a listákon szereplő cukrászdák augusztus 18. és 20. között készítik a tortákat bizonyosan, ezt követően érdemes érdeklődni a cukrászdákban, hogy kapható-e a torta.

A torták minőségének védelme érdekében az idei évtől mindkét recept csak az év végétől lesz nyilvános, addig csak az ipartestület tagjai készíthetik.

Reviczky Gábor álomdesszertjét kínálják egy tatabányai cukrászdában
A nagyon csokis tiramisut szeptember 1-jétől bárki megkóstolhatja.
Olvasói sztorik