Otthon készült

Árvácskával készül a palacsinták hercegnője

Nem csupán ízletes, hanem mutatós is.

Bár az árvácska a tavasz egyik hírnöke, a megfelelően gondozott, árnyékos helyre ültetett virág akár a nyarat is túléli, miközben a magról vetett tövek augusztus végén akár virágozhatnak is. Így az év nagy részében aktuális lehet az árvácskás palacsinta készítése, mely nem csupán nagyon finom – hiszen ehető virágról van szó -, hanem mutatós is. Izabela Ráczová receptje alapján egyszerűen elkészíthetjük.

Virágos sajt házilag – Elfogadnád ajándékba?
Ha vendégedet ezzel kínálod, először biztosan rácsodálkozik az alkotásra és elkéri a receptjét.

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 300 ml tej
  • 2 db tojás
  • 150 g finomliszt
  • 10 g vanília cukor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint puncs aroma
  • étolaj a sütéshez

Elkészítése

A tojást tejjel jól kihabosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, sót, vanília cukrot és a puncs aromát. Ezt követően hozzáadunk annyi tejet, hogy palacsintatésztát kapjuk, és pihentetjük 20 percig. Az olajat felforrósítjuk, majd palacsintatésztát merünk a teflonsütőbe és azonnal megszórjuk árvácskákkal. Amikor megfordítjuk a palacsintát, a másik oldalát is megszórjuk virággal.

Fotó: Izabela Ráczová

A kész palacsintát megkenjük baracklekvárral, behajtogatjuk és tálaljuk. Tejszínhabbal és virággal díszítjük.

Kiemelt kép: Izabela Ráczová

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik