Otthon készült

Tepsiben sült áfonyás palacsinta ráérős reggelikhez

Bármelyik főétkezéshez kiváló desszertként.

Miküzben az egész világon divatba jött az amerikai palacsinta, a finn Himahella blog szerzője, Tiina Rantanen alternatívaként a hagyományos finn tepsis palacsinta gyümölccsel felturbózott változatát ajánlja követői figyelmébe, írja a finland.hu. Mivel nálunk is kapható áfonya, érdemes kipróbálni a finomságot ráérős reggelikhez, de bármelyik étkezésnél desszertként is.

Egy tepsire való banános-áfonyás tepsis palacsinta receptje

Hozzávalók

A tésztához: 4 dl liszt, 1 dl cukor (ez a mennyiség űrtartalmában értendő), 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál só, 1 teáskanál vaníliacukor, 8 dl tej, 2 tojás, 1 dl olvasztott vaj vagy margarin, fél citrom reszelt héja. A tetejére: 2-3 érett banán, 2 dl áfonya (lehet fagyasztott is), 2 evőkanál porcukor

Elkészítése

Először elkészítjük a palacsintatésztát. A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, a tojást, az olvasztott vajat és a reszelt citromhéjat. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Rákarikázzuk a banánt, rászórjuk az áfonyát.

225 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A langyosra hűlt palacsinta tetejét meghintjük porcukorral, kávéval vagy tejjel kínáljuk.

Gyümölcsös desszertek - Ahol az áfonyás tej a legnépszerűbb
40 ehető bogyósból mintegy 20 féle nagyon gyakori az országban, és sokan szedik is.

Fotók: Himahella

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik