Az ősz pazar vacsorája: céklás-sütőtökös tofu, rozmaringgal és sült dióval

A recept tofu helyett kecskesajttal is pazarul működik.
Kapcsolódó cikkek

Ha ősz, és a főzésről van szó,  akkor ezt a sokszínűséget imádjuk: ahogy a mélyvörös friss cékla találkozik a narancsos színű sütőtökkel a tányérunkon. Az ízek és színek kavalkádja, mintha egy németalföldi festménybe csöppennénk…

Csodaszép színük van ősszel a zöldségeknek – Fotó: Pixabay

Sietős napokra nincs is stílusosabb, egyszerűbb és finomabb egytálétel, mint a céklás-sütőtökös sült tofu, dióval és friss rozmaringgal megbolondítva.

Saját találmány, gondoljuk mi, évek óta ez az október fő kedvence, de hasonló recepteket azért bőven találni a világhálón.

Istenien finom, igazi őszi csemege, nem igényel különösebb főzőtudományt, a hozzávalók is elérhető áron kaphatóak, ráadásul nagyon egészséges. Tesztelhető, akár már ma vacsorára.

Hozzávalók

Elkészítése

A céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk, főzzük negyed órát. Addig a hagymát és a sütőtököt megpucoljuk, majd felkockázzuk. A wok aljába olajat öntünk, a hagymát üvegesre pirítjuk, apróra összetört diót szórunk bele, aztán beletesszük a felkockázott sütőtököt és a céklát (leszűrve).

Sül a wokban – Fotó: Pais-H. Szilvia

Puhára sütjük, fokhagymával, rozmaringgal, kevés borssal és gyömbérrel ízesítjük. Közben időnként az egészet átforgatjuk.

A felszeletelt, megfűszerezett (só, kis bors és rozmaring) tofut tíz percig állni hagyjuk.

Sóval, kevés olajjal és borssal ízesítjük a tofut, minimum tíz percig állni hagyjuk, utána grillezzük – Fotó: Pais-H. Szilvia

Aztán mindkét oldalán egy külön serpenyőben megpirítjuk, majd kivesszük az edényből, és félretesszük. (Jól áll ennek az ízvilágnak a méz is, úgyhogy egy kávéskanálnyit érdemes rácsorgatni sütés közben).

A recept tofu helyett kecskesajttal is pazarul működik. A sütőtök mellé édesburgonyát is felesben használhatunk, így is tökéletes ízvilága lesz.

Őszi kedvencünk – Fotó: Pais-H. Szilvia

Címlapfotó: Pais-H. Szilvia