Otthon készült

Kreatív karácsonyfák tésztából, tobozból, kávéból és kiviből

Ilyen stílusos és egyedi megoldásokat ritkán látni.

Karácsony előtt legtöbbünk igyekszik minél szebben feldíszíteni a lakást az ünnepre, ezáltal is hangulatosabbá, egyedivé varázsolva azt. Nagy szerencséje van annak, aki kézügyességnek és kreativitásnak sincs híján, és ilyen különleges díszeket kreál.

Találtunk néhány nagyon ötletes karácsonyfát a Kreatív Hobbik Facebook-csoport oldalán, és örömmel mutatjuk meg ezeket, hogy bárki inspirálódhasson még karácsonyig, vagy csak gyönyörködjön a mesteri alkotásokban.

A hozzávalókat kreatív hobbiboltokban vagy művészellátókban beszerezhetjük. Izzósort tekerve rájuk még ragyogóbb lesz az összhatás.

Ezek a karácsonyfák tésztából készültek, masni- és kagylótészta kellett hozzájuk, hungarocell kúp és némi akrilspray, zöld és arany színben, a kreatív és ügyes készítője, Nikol Nixy keze alatt igazi remekek lettek.

Fotó: Facebook/Nikol Nixy

Ezt a tésztafát 40 centis, kartonból készített kúp alap felhasználásával, masnitésztákból készítette Juhászné Nagy Hajnalka.

Fotó: Facebook/Juhászné Nagy Hajnalka

Igazán különleges ez a tobozpikkelyekből készített karácsonyfa is. A nordmann fenyő tobozai így hullanak le, ezt használta fel munkájához a kreatív alkotó, Paczona Lászlóné.

Fotó: Facebook/Paczona Lászlóné

A nordmann fenyő tobozai

Fotó: Facebook/Paczona Lászlóné

Ez a fa hagyományos fenyőtobozokból készült, nem kevésbé szép, mint az előző. A karácsonyfa Zugor Anita keze munkáját dicséri.

Fotó: Facebook/Zugor Anita
Fotó: Facebook/Zugor Anita

A kávé szerelmesei odalesznek ezért a változatért, hisz nemcsak reggel, de egész nap élvezhetik a rendhagyó karácsonyfa közelében a mennyei kávéillatot. Ezt a szépséget Zollai Katalin alkotta.

Fotó: Facebook/Zollai Katalin
Fotó: Facebook/Zollai Katalin

Ha pedig csak az egészséges desszertünket akarjuk karácsonyi hangulatúvá tenni, kövessük Olaszné Tiber Henrietta példáját.

Fotó: Facebook/Olaszné Tiber Henrietta

Kiemelt kép: Facebook/Nikol Nixy

Így válasszunk tökéletes fenyőfát karácsonyra
Döntsük el, mi a legfontosabb szempont: ökolábnyom, illat, tartósság vagy ötletesség. A választásban segítünk.
Olvasói sztorik