Otthon készült

30 perc alatt elkészül a bögrés házi kenyér

30 perc alatt megsül és nagyon finom.

Akadnak egyszerű és gyors receptek, melyeket éppen akkor is kipróbálhatunk, ha lusták vagyunk boltba menni, és mondjuk kenyeret venni. Sáfár Eszter egy ilyen, gyorsan elkészíthető kenyeret sütött, mely azóta is nagy kedvence. Receptje valóban egyszerű.

Hozzávalók

  • 3 bögre liszt (3dl-es bögre)
  • 1 teáskanál só
  • 1 egész élesztő, 5 dkg
  • 1 marék cukor
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 1 bögre langyos víz

Elkészítése

A lisztet, a sót, a cukrot és az összemorzsolt élesztőt tálba tesszük, ráöntjük a vizet és az olajat. Jól összedolgozzuk, és fél órát pihentetjük – ha tovább, az sem baj. A tészta tetejét sütés előtt bevagdaljuk.

A sütőt 200 fokra felmelegítjük, a tésztát jó 30 percen át légkeverés nélkül sütjük. A külsején lehet látni, mikor van készen a kenyér.

Javasolt jénaiban sütni – melyet olajjal ki kell kenni – úgy, hogy a teteje a sütés idején végig rajta legyen.

Kiemelt kép: egyszerugyorsreceptek.com

Lemúriai kenyér: minden összetevője életerővel ajándékoz
Egyszerűen, nevezhetjük magvas kenyérnek. Mégis, több annál. Ősi recept alapján készíthető.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik